Privacy Policy Imprint Legal Disclaimer

PROSJEKTER:

HJEMKLANG

Vokal:

Gjertrud Lunde

(NO / DE)

Gitarer / effekter:

Florian Zenker

(DE)

Piano / rhodes:

Wolfert Brederode

(NL)

Perkusjon / trommer:

Bodek Janke

(PL / DE)


Gjest:

Trompet:

Arve Henriksen

(NO)

Når en norsk sanger med bakgrunn i tidligmusikk, klassisk, jazz og world skriver musikk for sitt debut album i Tyskland, vil musikken på en naturlig måte krysse grenser.

Hjemklang er en stemningsfull samling sanger og arrangementer av folketoner som skildrer hjemreise og hjemkomst. Sangene synges på ulike språk og gir dermed en etterklang av den tilbakelagte reisen.

Musikken er tidløs og lytteren blir underveis omhyllet av impresjonistiske klangtepper, får rom til å puste, eller blir lokket videre med lette gooves.

Musikerne i Gjertrud Lundes band har alle opptrådt i forskjellige formasjoner i hele Europa, Afrika, Arabia, Asia, USA, og Canada.

Den rennomerte ECM pianisten Wolfert Brederode fra Nederland er en personlig og poetisk stemme i dagens jazz liv, og tilfører musikken en egen rafinert og transparent klang.

Gitaristen Florian Zenker fra Tyskland er kjent for sin kreative bruk av elektroniske lydeffekter og tilfører musikken en særegen, homogen flyt. I denne spesielle besetningen uten bass, spiller han også baryton gitar, og gir sangene på den måten mer karakter.

Den prisbelønte, polsk-fødte trommeslageren og perkusjonisten Bodek Janke, er kanskje den mest allsidige tromeslageren i europeiske jazz- og world scene i dag. I dette prosjektet bruker han hele sitt spekter. Fryktløs spiller han mellom sjangrene og danner dem til en enhet.

Med sin helt spesielle, føytelignende klang forskjønner den kjente, norske trompetisten, Arve Henriksen, Gjertrud Lundes plate, hvor han opptrer som gjest.